Μία από τις αγαπημένες μου παιδικές αναμνήσεις ήταν τα ¨σπέσιαλ¨ πρωινά γεύματα. Από τότε την είχα προφανώς την brunchoλόξα. Θυμάμαι η μητέρα μου έφτιαχνε τηγανίτες με πορτοκάλι και σταφίδες. Ήταν πιο μικρές και λεπτές από τα κλασικά pancakes και πολύ πολύ τηγανιτά. Όταν δε καμία φορά δεν έβαζε τις σταφίδες (τις οποίες εννοείται δεν έτρωγα) η χαρά μου ήταν διπλή!!
Και όταν η Πηνελόπη μου ζητά τηγανίτες για πρωινό, πώς να της χαλάσω χατίρι; Όταν ξέρω ότι της δημιουργώ και εκείνης όμορφες αναμνήσεις; Μετά σκέφτηκα ότι από όλα τα pancakes που κατά καιρούς σας έχω δείξει στο διαδικτυακό μου σπιτάκι, μία σκέτη βασική συνταγή δεν έχω. Ε ντροπή σκέφτηκα! Και αμέσως τα κινητά, σημειωματάρια και φωτογραφική πήραν φωτιά!
Η μικρή βοηθός ήθελε pancakes με μύρτιλλα. Καθότι δεν τα είχαμε διαθέσιμα, αρκέστηκε με κατεψυγμένα φρούτα του δάσους που πάντα έχουμε στο σπιτικό μας 😉 Και εννοείται ότι η δική μου μερίδα σερβιρίστηκε με μπόλικο σιρόπι σφένδαμου!!
Σημειώστε ότι η συνταγή είναι ουσιαστικά για ένα άτομο οπότε εσείς πολλαπλασιάστε επί πόσους θέλετε να προσφέρετε ένα ιδιαίτερο πρωινό γεύμα!!
Αυτό το ΣΚ λοιπόν κακομάθετε τον εαυτό σας με λαχταριστά pancakes!! Πάμε να δούμε τη συνταγή!
Ποσότητα: περίπου 3 τηγανίτες
- 10 με 12 τεμάχια από φρούτα του δάσους
- ½ κούπα 88γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.σ. (24γρ) ζάχαρη
- ½ κούπα (98γρ) κούπα γάλα
- 1 βανιλλίνη
- 1½ κ.γ. βούτυρο
- Σε ένα μικρού μεγέθους μπολ αποψύχουμε τα φρούτα μας μέχρι να ετοιμάσουμε τις τηγανίτες
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.
- Το μίγμα μας θα πρέπει να είναι περίπου τόσο υδαρό:
- Σε ένα μικρό τηγανάκι διαμέτρου 18εκ βάζουμε σε μεσαία φωτιά μισή κουταλιά βούτυρο
- Μόλις λιώσει με την βοήθεια μίας κουτάλας σούπας αδειάζουμε λίγο από το μίγμα ώστε να σχηματιστεί ένας κύκλος κατά μήκος του τηγανιού
- Μόλις το μίγμα αρχίσει να κάνει φουσκάλες και γίνεται σταθερό, μπορούμε να γυρίσουμε πλευρά στην τηγανίτας μας με μία λεπτή σπάτουλα που αντέχει στην υψηλή θερμοκρασία
- Η τηγανίτα μας είναι έτοιμη όταν χρυσίσουν ελαφρώς οι άκρες και λίγο στη μέση ώστε να είναι καλά ψημένη εσωτερικά
- Σερβίρουμε με τα φρούτα του δάσους και μέλι ή σιρόπι σφένδαμου.
Μπράβο στην Πηνελόπη που τρώει μύρτιλλα!
Και μπράβο και σε σένα Αθηνούλα που φροντίζεις να δημιουργείς όμορφες και τρυφερές αναμνήσεις για το κοριτσάκι σου. Μεγαλώνοντας θα συνειδητοποιήσει πόσο ανεκτίμητες είναι 🙂
Οι τηγανίτες δείχνουν φανταστικές! Αφράτες και λαχταριστές!
Σε φιλώ
Τόσο εύκολα.. αλήθεια! Ε μάλιστα αυτά το pancakes θα τα δοκιμάσω! Thanksss!