eggs benedict DSC_0007 eggs benedict DSC_0017 eggs benedict DSC_0038 eggs benedict DSC_0022 eggs benedict DSC_0028 eggs benedict DSC_0029Όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο, δεν πρόκειται για αυθεντική συνταγή αυγών benedict. Είναι αυτά της κουρασμένης νοικοκυράς που θέλει κάτι ιδιαίτερο για πρωινό και δεν τυχαίνει να της βρίσκονται εύκαιρα english muffins ή το ζαμπόν που απαιτεί η αυθεντική συνταγή. Η αυθεντική συνταγή μου αρέσει φυσικά πάρα πάρα πολύ και δεν παραλείπω να την παραγγέλνω όταν πάω για brunch ( brunch ονομάζουμε το μασαμπούκιασμα από νωρίς το μεσημέρι, το λέμε και πάω για φαγητό όπου μπορεί κάποιος συνδαιτυμόνας να τρώει pancakes, ένας άλλος hamburger, ένας τρίτος (η υποφαινόμενη) ευφάνταστες ομελέτες και ένα άλλος να πίνει απλά καφέ :P).

Ήθελα λοιπόν πολύ να δοκιμάσω τα αυγά ποσέ. Μου φαινόντουσαν ιδιαίτερα δύσκολα τεχνικά μέχρι που έπεσα πάνω σε αυτό το βιντεάκι του αγαπημένου Jamie Oliver. Α εντάξει είπα, θα δοκιμάσω αυτό με την μεμβράνη και τα τα  : επιτυχία ! Είναι τόσο εύκολα που εφεξής όλες τις αυγοσυνταγές μου τις δοκιμάζω με αυγά ποσέ! Η σως hollandaise περιλαμβάνει δύο ωμούς κρόκους αυγών.. χμ σας νοιώθω σχετικά με την χρήση ωμών αυγών, δοκιμάστε αν θέλετε αυτό το κολπάκι για την αποστείρωση των αυγών. Επίσης αν αφήσετε λίγο της σως γίνεται αρκετά σφικτή και στέκεται πάνω στα αυγά, η ρευστή σάλτσα ήταν δική μου γευστική επιλογή γιατί ήθελα να πάει παντού 😉 Αυτό το ΣΚ λοιπόν, αφιερώστε ένα τέταρτο στην κουζίνα και κάντε δώρο στον εαυτό σας και στους ανθρώπους που αγαπάτε ένα σπέσιαλ πρωινό. Σας αξίζει!

Aυγά benedict my way

Ποσότητα: 2 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • 2 φέτες στρογγυλή καπνιστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό στρογγυλό
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • λίγο λάδι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 3 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • διαφανής μεμβράνη
  • 2κ.γ. αποξηραμένα chives (σχινόπρασο)
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
  2. Σε μία μεσαία κατσαρόλα γεμίζουμε με ¼ νερό και βράζουμε
  3. Πριν φτάσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία
  4. Σε ένα μικρό μπωλ απλώνουμε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι διάφανης μεμβράνης και με ένα πινελάκι το λαδώνουμε
  5. Σπάμε μέσα το αυγό και στρίβουμε το πάνω μέρος ώστε να κάνουμε ένα πουγκάκι. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο αυγό.
  6. Προσθέτουμε τα αυγά στο νερό και βράζουμε για ακριβώς 3 λεπτά
  7. Κόβουμε τις φέτες ψωμιού του τοστ με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 10εκ (ή τσέρκι) και τις ψήνουμε στην τοστιέρα-γκριλ ή στο γκριλ του φούρνου μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρώς
  8. Βγάζουμε προσεκτικά τα πουγκάκια με ένα κουτάλι σε πιάτο
  9. Σε δύο πιάτα βάζουμε από 3 φέτες ψωμιού και από πάνω το αλλαντικό μας
  10. Στα πουγκάκια κόβουμε την άκρη του με ένα ψαλίδι και βάζουμε με την ανάποδη (δηλ το άνοιγμα προς τα κάτω ) επάνω στο αλλαντικό
  11. Τραβάμε προσεκτικά την μεμβράνη
  12. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τους κρόκους, αλατίζουμε και προσθέτουμε το (σε θερμοκρασία δωματίου) λιωμένο βούτυρο και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς
  13. Περιχύνουμε με την σως και τα chives τα αυγά μας.
  14. Καταναλώνουμε αμέσως!
Σημειώσεις
Προσοχή η μεμβράνη που χρησιμοποιείται να είναι κατάλληλη για απευθείας επαφή με τρόφιμα

 

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 σχόλια στο “Aυγά benedict my way

  1. Αθηνά μας άνοιξες την όρεξη πρωί-πρωί…Παρακολούθησα το video και η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει να φτιάξω ποσέ με τους δύο πρώτους τρόπους με σχετική επιτυχία, ο τρόπος όμως με τη μεμβράνη είναι φοβερός. Νομίζω είναι το τέλειο ποσέ αυγό, απίστευτο, έχω εντυπωσιαστεί!

  2. Αχ θα το δω αυτό το βιντεάκι κ θα το προσπαθήσω!! Είχαμε κάνει παλιότερα και δεν ήταν ακριβώς αυγό ποσέ αυτο που βγήκε χαχαχα Ευχαριστούμε για τις συμβουλές!!!

    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

  3. Τι κολπάκι ωραίο για τα αυγά!! Είναι μέρες που έχω δει την συνταγή αλλά δεν προλάβαινα να μπω να την μελετήσω εις βάθος!
    Σκ έρχεται, αυγά έχω, βλέπω να κάνουμε σούπερ πρωινό!
    Φιλιά πολλά!!