chocolate pavlova DSC_0307 chocolate pavlova DSC_0301 chocolate pavlova DSC_0317 chocolate pavlova DSC_0293 chocolate pavlova DSC_0319 chocolate pavlova DSC_0285 chocolate pavlova DSC_0282Το εορταστικό μας γεύμα το είδατε εδώ. Στο επιδόρπιο αποφάσισα να αφιερώσω μία ολοδική του ανάρτηση. Το γλυκό αυτό είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και αέρινο. Αν θέλετε να μάθετε για την προέλευσή και την ονομασία του μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Στην εκδοχή που δοκίμασα εγώ πρόσθεσα κακάο ώστε να δώσω την αγαπημένη μου σοκολατένια γεύση και φυσικά φρούτα του δάσους τα οποία τα λατρεύω! Η συνταγή είναι εύκολη και έχει το θετικό ότι μπορείς τις μαρέγκες να τις ψήσεις από την προηγούμενη με την ησυχία σου και είτε να συναρμολογήσεις το γλυκό λίγο πριν το σερβίρεις (έτσι έκανα) είτε το πρωί.

Άσχετο: πώς σας φαίνονται οι φωτό; Για τη μαμά ο Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίτερα και έφερε ένα νέο φακό για την φωτογραφική μηχανή μου. Οπότε για μένα καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω. Φωτογραφίζω τα πάντα στο σπίτι για να τον δοκιμάσω 🙂

Πάμε να δούμε τη συνταγή και εγώ με την ανάρτηση αυτή να σας ευχηθώ μία υπέροχη Πρωτοχρονιά!! Να περάσετε όμορφες, ανεπανάληπτες στιγμές με ανθρώπους που αγαπάτε και να μην ξεχνάτε: η ζωή είναι μικρή, φάτε ! Δίαιτα από το νέο έτος :Ρ

Ατομικές Pavlova Σοκολάτας με σμέουρα

Ποσότητα: 16 ατομικά γλυκά

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 4 ασπράδια αυγού θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κσ. αγλυκο κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. κρεμόριο
  • 2 κ.γ. νισεστές
  • 1 κουτί morfat creamy 250γρ
  • 4 κ.σ. νουτελα
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 200γρ σμέουρα αποψυγμένα
  • σιρόπι σμέουρου ή σοκολάτας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου αέρα.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν λευκά.
  3. Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το κρεμόριο, το νισεστέ και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία σφικτή μαρέγκα.
  4. Προσθέτουμε το κακάο και αναμιγνύουμε με μία ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  5. Σε ένα μακρόστενο μπολ βάζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ή άλλη χοντρή πλαστική σακούλα με το άνοιγμα προς τα πάνω (χρησιμοποίησα αυτήν) 2 μεγάλα τεμάχια) .
  6. Με την βοήθεια της μαρίζ γεμίσουμε την σακούλα με την μαρέγκα.
  7. Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
  8. Με ένα ψαλίδι κόβουμε τη μύτη από την άκρη της σακούλας και κάνουμε από δύο γεμάτα κυκλάκια με την μαρέγκα διαμέτρου 6-7 εκατοστών.
  9. Ψήνουμε για 90 λεπτά.
  10. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου.
  11. Αφαιρούμε τις μαρέγκες και τις διατηρούμε εκτός ψυγείου σε ένα τάπερ ή μεταλλικό κουτί με καπάκι.
  12. Για τη κρέμα χτυπάμε στο μίξερ το morfat μέχρι να αφρατέψει.
  13. Προσθέτουμε την νουτέλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  14. Με τον ίδιο τρόπο όπως στην μαρέγκα, βάζουμε την κρέμα σε πλαστική σακούλα και βάζουμε στο ψυγείο.
  15. Με έναν αποφλοιωτή κόβουμε την κουβερτούρα σε νιφάδες.
  16. Για να στήσουμε το γλυκό, βάζουμε επάνω στην μαρέγκα μία στρώση από την κρέμα μας, το σιρόπι, λίγα σμέουρα και τις νιφάδες σοκολάτας

 

 chocolate pavlova letters DSC_0267

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

32 σχόλια στο “Ατομικές Pavlova Σοκολάτας με σμέουρα

  1. από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά! κι εσύ τα έκανες ακόμα πιο λαχταριστά μια και πρόσθεσες σοκολάτα!
    πολύ καλή επιλογή αυτό το γλυκό για εορταστικό τραπέζι!
    Αθηνούλα μου σου εύχομαι καλή χρονιά, με αγάπη, υγεία και πολλά χαμόγελα για σένα και την οικογένειά σου, για τη νέα χρονιά!
    σε φιλώ! 🙂

  2. Μα τι άλλο θα μς έδινες Αθηνά μου πέρα απο σκέτη γλύκα;.Είναι τόσο όμορφο και κομψό θα έλεγα που προκαλεί με αυτές τις απίθανες φωτο.Εύχομαι να έχετε καλή χρονιά και έτσι με τα ωραία σου γλυκάκια να μας δίνεις ιδέες…φιλιά πολλά!

  3. Εκτός του ότι έχει απίστευτη κομψή εμφάνιση πιστεύω πως και γευστικά θα είναι υπέροχο! Απίθανη επιλογή για το γιορτινό τραπέζι! Αθηνά μου οι φωτογραφίες σου επίσης είναι εκπληκτικές ένα τσακ και θαρρώ πως θα γευτω το γλυκισμα! Καλή Πρωτοχρονιά!!!

  4. Πόσο ζηλεύω τις όμορφες, φωτεινές φωτογραφίες, δε λέγεται! Μπράβο Αθηνά μου, σου εύχομαι να το χαρείς το δωράκι του Αϊ Βασίλη! Όσο για το γλυκάκι, θεϊκό…γιάμι, γιάμι! Σου εύχομαι Καλή Πρωτοχρονιά, με το καλό να σας μπει και να περάσετε υπέροχα! Υγεία κι αγάπη σε όλο τον κόσμο! φιλιά πολλά

  5. Λαχταριστα τα γλυκά σου Αθήνα! Υπέροχες φωτό, με ζωντανά χρώματα! Μοιαζει σαν να έχω μπροστά μου τα γλυκα σου και θέλω να τα δαγκωσω! Καλή και δημιουργική χρόνια! Φιλιαααααα

  6. Ουάου! Καταπληκτικές! Έχεις αλλάξει επίπεδο Αθηνά! Όσο για τις φωτογραφίες επαγγελματικές! Καλή και δημιουργική χρονιά σου εύχομαι με υγεία και οτι άλλο επιθυμείς!

  7. Χρόνια πολλα, καλη χρονιά Αθηνα και από εδω! Μου φαίνονται θεικά τα γλυκάκια αν και για μενα δύσκολα να τα φτιάξω! Μοιαζουν με μπεζέδες αν δεν κάνω λάθος ε? Θα μείνω μόνο στο να τα χαζεύω και θα ψαχουλέψω το blog σου λιγο παραπάνω γιατι φετος το αποφάσισα θα βελτιωθω στη μαγειρική! Και οι φωτο ειναι καταπληκτικες όπως πάντα! Φιλια!

    • Καλή Χρονιά Ντίνα μου!! Δεν είναι όσο δύσκολα φαίνονται!! Θα χαρώ πολύ να δεις και άλλες συνταγές μου και ό,τι χρειαστείς να μου πεις 🙂

  8. Καλησπέρα και πάλι καλή χρονιά Αθηνά μου! Να είναι γεμάτη υγεία, αγάπη, δύναμη, τύχη και χαρά!!!
    Θεϊκές οι πάβλοβες που ετοίμασες και τόσο κομψές!!!! Φαντάζομαι τη νοστιμιά τους όμως… υπέρτατη!!!!
    Τις λατρεύω και τις θεωρώ ένα από τα πολύ φίνα γλυκίσματα με μοναδική γεύση και αρώματα!!
    Φιλιά!

  9. Αθηνά, δεν θυμάμαι αν έχω βάλει σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση. Την είχα ξαναδεί και είχα σίγουρα εντυπωσιαστεί! Δείχνουν τέλειες και λαχταριστές οι μινι πάβλοβες!!!!

    Πολλές Ευχές για μια Πανέμορφη Χρονιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    • Καλημέρα! Καταρχήν απολογούμαι για την τόσο καθυστερημένη απάντηση Ο νισεστές προστίθεται με τα υπόλοιπα υλικά που αναφέρονται στην παρασκευή της μαρέγκας.