`Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που πάτησα με πολλή αγωνία αλλά και λαχτάρα το πρώτο κουμπί δημοσίευσης. Από τότε έχουν γίνει τόσα πολλά τόσο στη διαδικτυακή μου γωνιά όσο και στην ζωή μου. Καταρχήν η Γεωργιάννα μας είναι στην ίδια ηλικία που ήταν η Πηνελόπη όταν ξεκίνησα το blog. Κατά δεύτερο πλέον είμαστε συν ένας στην οικογένεια μας (η Γεωργιάννα μας), το σκυλί μας από μαύρο και τεράστιο και ανήσυχο είναι άσπρο, μίνι και φασαριόζικο και εγώ είμαι 10 χρόνια σοφότερη.
Για μένα είναι τόσο συγκινητικό να κρατάω (όσο μπορώ και όποτε μπορώ) αυτό το υπέροχο διαδικτυακό μου ημερολόγιο καθώς τόσες φορές επιστρέφω και συμβουλεύομαι τις συνταγές μου, χαζεύω το μεγάλο μου παιδάκι που είναι πια μία έφηβη πιο ψηλή από μένα. Και έχει έρθει η στιγμή να αρχίσω να βάζω και τα πάρτυ της μικρούλας μου τώρα που το σκέφτομαι
Το διαδικτυακό μου σπιτάκι μου έχει προσφέρει τόσες πολλές εμπειρίες, συναντήσεις, μαθήματα και τόσο χαρά όσο και δημιουργική κούραση.
Η επετειακή συνταγή λοιπόν που αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας είναι αυτή που προσφέρω και στην εισαγωγή που έχω στη σελίδα μου: μπισκοτάκι.
Και μάλιστα τι μπισκοτάκι; χωρίς ίχνος ζάχαρης. Με λαχταριστά κομμάτια σοκολάτας και φιλέ αμυγδάλου που δίνει ένταση στη γεύση πολύ διακριτικά.
Ας σας πω λοιπόν τον πόνο μου: καταρχήν τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια έχω κάνει μία μεγάλη διαδρομή απώλειας βάρους και βελτίωσης της διατροφής μου επομένως η ζάχαρη χρησιμοποιείται σε γενέθλια και γιορτές μόνο.
Επίσης το μικρότερο μέλος της οικογένειας (Γεωργιάννα) είναι απίστευτη γλυκατζού. Κάτι που εμένα με ξενίζει καθώς η Πηνελόπη στην ίδια ηλικία δεν έτρωγε κανένα σχεδόν γλυκό. Επομένως ο πειραματισμός σε γλυκές συνταγές προσπαθώ να γίνεται με όσο πιο χαμηλά λιπαρά και σάκχαρα γίνεται. Αυτό το παιδί πραγματικά θα μπορούσε να ζήσει μόνο με γλυκά.
Τα μπισκοτάκια αυτά είναι αποτέλεσμα αυτού του πειραματισμού. Είναι αφράτα και πλούσια σε γεύση αλλά χωρίς ίχνος ζάχαρης. Την γλύκα την δίνει το σιρόπι σφένδαμου που κατά τη γνώμη μου δίνει την ένταση της καστανής ζάχαρης στη γεύση καθώς και τα κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας. Το βούτυρο που χρησιμοποίησα είναι ναι μεν ζωικό αλλά και εκείνο light μπας και γλιτώσουμε καμία θερμίδα.
Πάμε λοιπόν να σας κεράσω μπισκοτάκι να ευχηθώ στο σπιτάκι μου το διαδικτυακό να τα χιλιάσει και να μας κερνάει πάντα νόστιμες και εύκολες συνταγές. Χρόνια πολλά craft cook love 😍🤩💜💜💜💜
Ποσότητα: 18
- Μέγεθος μερίδας: 1 μπισκότο
- Θερμίδες: 138
- Λιπαρά: 5,7γρ
- Κορεσμένα λιπαρα: 1,8γρ
- Υδατάνθρακες: 19,5γρ
- Ζάκχαρα: 5,7γρ
- Νάτριο: <0,1γρ
- Φυτικές ίνες: 0
- Πρωτεΐνη: 2,6γρ
- Χοληστερόλη: 388mg
- 115γρ βούτυρο λιωμένο
- 315γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ κ.γ. αλάτι
- 147γρ σιρόπι σφένδαμου
- 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλας
- 130γρ σταγόνες κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας
- 35γρ αμύγδαλο φιλέ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170βαθμούς αέρα
- Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα
- Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ, προσοχή δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα
- Κρατάμε λίγη σοκολάτα και αμύγδαλα για το στολισμό και τα υπόλοιπα τα ανακατεύουμε στη ζύμη μας απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης
- Σχηματίζουμε 18 ίσα μπαλάκια από τη ζύμη και σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα τα απλώνουμε με κενό μεταξύ τους
- Τα πατάμε ελαφρώς και στολίζουμε με τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα
- Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες (τα μπισκότα θα είναι μαλακά)
- Απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές τάπερ
Η φαρίνα μπορεί να αντικατασταθεί με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ½ κ.γλ. baking powder
Αρχική συνταγή εδώ